Välkommen till min blogg!

Välkommen till min blogg!

lördag 27 oktober 2012

Frostnatt, klart väder och is i vikarna - 106cm


Körde ett pass igår med farsgubben och Ludvig sjögren efter en lång och intensiv jobbvecka. Jävligt skönt att komma ut på lite nya gäddäventyr trots att natten som var hade isbelagt vissa av vikarna där vi tänkte köra. Helt sjukt att vattentempen nu låg på 4 C medans tempen låg på 10 C veckan innan. 
Båten trailas i tidigt på morgonen i en del av södra skärgårdens grunda vikar. Det tar ett bra tag innan vi hittar något vettigt ställe att fiska på på grund av att det antingen var is eller alldeles för grumligt. Letandet lönade sig och efter typ tre timmar får Ludvig första gäddan. En tjockis på fyra kilo kommandes som raket rakt under ifrån i en solig lävik. Coolt, jag tar de tre nästa på mc mio, och det blir några till på jerk samt en felkrokad id på cirka kilot.
På hemvägen testar vi första platsen vi besökte där det tidigare låg is som nu delvis hade värmts bort av solen. Nu braxen var där, vi kunde ana några andra riktigt stora virvlar, troligtvis gäddor och braxar som väjde undan för båten i det knappt metersdjupa lervällinggrumliga vattnet. Gjorde ett försökt och det tog inte många kast sen klev dagens största på, 106cm och uppskattningsvis 7+. Farsan tar sin första braxen för dagen innan jag sätter punkt med en femma i ett exposivt ythugg.
Dagens resultat; 10 talet gäddor med generellt fina fiskar. Fick drilla en del på mitt nya oversea 9' spö som känns grymt!
Kanske blir ett pass även nästa vecka det blir mildare klimat. Förhoppningsvis blir det ännu bättre då;)

lördag 13 oktober 2012

Nya prylar från ABU


Spö: Oversea 9' 50g. Kommer att användas till det lite lättare gäddfisket, typ mindre wobblers, jiggar, spinnerbaits och spinnflugor. Spinnflugor kommer jag att fiska en hel del med nu i höst vinter och vår då vattnet är kallt vilket detta spö lämpar sig grymt till. En till anledning är att med ett lite längre spö med lägre kastvikt gör drillningarna mer förlåtande, du tappar inte lika mycket fisk när du fiskar med enkelkrokar vilket man annars gör med ett kort och styvt spö.
Rulle: Penn battle 4000. Högutväxlad rulle som passar grymt till spinnerbait och jiggfisket, ser framitmot att inviga utrustningen imorgon med förhoppningsvis några gäddor. Ska ut i hemmavattnena kring Vaxholm med ett par kompisar så vi får se hur det går :)

Ska även slänga in en lite mer utförligare rapport från några av de senaste turerna, det har ju faktiskt gått ganska bra, med några metergäddor varav en på 115cm som störst:)

5+

'
Besökte de beryktade gäddvattnena kring trosa Skärgård igår med Ludvig Sjögren igår med målet att lura nån storgädda, dock med ett mediokert resultat. Dagen började med en 5+ gädda tagen på buster jerk, Grymt tänkte vi, det här känns lovande för dagens fortsättning. Visst högg med med inga större än den första, dagens slutade med 32 gäddor och ett gäng 3+are men annars smått. Kommer nu ligga lite i lä med gäddfisket tills det blir riktigt kallt i vattnet, men ibland kan man ju inte hålla sig... ;)