Välkommen till min blogg!

Välkommen till min blogg!

söndag 27 november 2011

10-12 snipers

Vaknade upp av att mobilen ringde tills jag blev tillräckligt frustrerad för att ta mig upp för att stänga av den. Lite snurrig fortfarande efter gårdagens partaj och knappa tre timmars sömn.

Väl framme, båten ilagd, beten på spöna.. så händer det ingenting!
Jag och Adam nöter askoncentrerat i tre timmar. Vi har inte ett endaste hugg och dessutom nöter vi verkligen på dödsheta platser.

Tröttade efter några timmars monotomt nötande av sakta hemtagna tailar i pissblåst och pissregn ändras taktiken. De stora ville helt enkelt inte.

Väl ute på mycket klarare vatten, på mycket vindutsatta platser över en tätbevuxen tångbottnen så visar första snipan sitt intresse för våra buster jerks. Här var de onekligen lätta att lura till hugg.

Alla 10-12 gäddor tog Adam och jag på typ en timme. Fast vi insåg nog att det här kommer inte ge någon större än 4kg så vi drog in till lite mer skyddade braxvikar igen men utan resultat.

Det var så segt så vi gav till och med upp vid klockan kvart i tre när det inte äns hade blivit mörkt för att det ihållande pissregnet hade blött ner kläderna, framför allt i nacken.

Båtupptagning-hemfärd-donken-hemfärd-hemma-tårta :)

På grund av det satans regnet togs inga bilder :/

lördag 26 november 2011

Gäddfiske idag!

Är på väg med adam mot furan atm. Var på fest igår, har sovit tre timmar och det bästa botet mot baksmälla är ju givetvis att dra ut och fiska ;-)

fredag 25 november 2011

4 kg gäddgurka


Sjukt seg på att uppdatera efter sista turen. Har vart mycket i plugget tyvärr.

I söndags förra veckan begav jag och min vapendragare Adam fishing ut för att ge oss på de köldstela gäddorna med ett mediokert resultat.

2-3 till Adam. Jag hade en fin efter, absolut högst 7 kg. Men annars var det aströgt. Klart i grundvikarna, massvis med brax. Bevittnade hur en 5 kilos stod helt stilla på en halvmeters djupt vatten. Jag la min soft4play framför käften men den rörde inte en min ^^ "careface"

Den enda positiva var att vi missade ett gäng hugg, bland annat ett när jag höll på att ramla baklänge på grund av att en båt plöjde upp stora vågor. Ett bastant hugg i nästa ögonblick resulterar i att jag kommer i balans igen men att jag tappar fisken. Förlust!!!

Det är bara att ta nya tag. På söndag!! Då j*vlar!

onsdag 16 november 2011

Adams gudomliga trexgädda på 108cm... ;)
Jag själv bommade nästan totalt.. en 4 kilos kom misstänksamt simmande efter min mctail i en grund vik och bet precis vid båtkanten för att sedan lossna och simma in i vassen.
Knappa dussintalet metergäddor fångades och retunerades under hösttrexen 2011 i Furusund och Adam var inte tillräckligt nära, bara nästan :)

På söndag kör vi, jag och Adam. Gäddorna lever då osäkert under denna tid. Kan säga att förhoppningarna är jäkligt stora... ;)

tisdag 15 november 2011

Den legendariska resan... Snart Gäddfiske!!!

Tjabba tjena!
Nu är man hemma i kalla sverige.. van att vistas i sommarvärme.
Resan var legendarisk. Många minnen men efter sex veckor kan det vara skönt att komma hem till flickvännen och gäddfisket mm. ;) var rätt trött kan jag säga och det var skönt att få sova ostört. Typ varannan natt hade vi vakt 2 timmar på segelfartyget, när vi låg i hamn skulle vi bara sitta och vakta men när vi var ute till sjöss skulle vi stå och styra samt hålla utkik. Ett 4-6 i natten gjorde att man var rätt trött på morgonen ^^

Kajsa Briandt min klasskompis är fotograf till dessa underbara bilder ;)

Martin, Linus & Jag








80kilos tonfisk som lekte rövare och slet av linan

gibraltars apor



Gibraltarklippan

en flock glada delfiner

bästa skylten!!