Välkommen till min blogg!

Välkommen till min blogg!

söndag 25 september 2011

fredag 23 september 2011

3timmars fiske: 12 gäddor

Vi kunde inte motstå att sticka ut och dra lite fredagskvälls gädda jag Buster och farsan. Jag åker ju iväg på måndag till liverpool-malaga. Ska bli svinkul! :)
Hursomhelst så kommer en liten minirapport från idag. Vi fiskade 3 timmar och det resulterade i 12st gäddor, helt okej. Farsan drog en big bandit gädda på 5,67kg och jag fick flest med 8st snipor varav en var på ca 4kg.






måndag 19 september 2011

115cm gädda! utförlig(are) rapport!

Och här kommer då en lite mer utförlig uppdatering från gårdagens gäddfiske.

8.30 på morgonen hugger första gäddan. En liten rackare på ca 2kg som nög en buster II. Härligt med fisk på andra kastet


Soda fick även följa med och fiska :)

En gammal trokänare som är bra på att lura jacks eller smågäddor ;)

Fisket var hyfsat på morgonen. 10talet gäddor hade vi fram till klockan 12. Här drillar jag en av dem som är på runt 3kg

En av de små

En av de mycket små
 Vid tvåtiden har vi fått drygt 20st gäddor vilket var helt okej, nu fattades bara den där stora så vi bytte taktik, de ställen vi fiskade på höll gädda i stort antal men riktigt dålig medelvikt. Det var även väldigt klart i vattnet så vi flyttade oss innåt till mer beväxta vassdeltan med mer grumlighet i vattnet, till synes såg det ut att vara hur bra som helst. Antalet gäddor som hugger är dock mycket färre vilket enligt mig kan vara positivt. Färre gäddor på ställen som de här brukar dock hålla en betydligt högre medelvikt där gäddan har perfekta förutsättningar för att bli stor. Första gäddan som hugger är på runt 6kg och lossnar precis vid båtkanten :(

Ett par snipor får vi dock som tröst, sniporna kan man ju aldrig undvika även om man är på jakt efter de stora ;) Två timmar senare efter intensivt nötande från min sida, inte pappas, han vilade mest. hehe!
Jag bytte från jerk till haspel där jag hakade på en zam z tail fast sinking i andra änden utav linan. Typ såhär tänkte jag då, bra bete för stor gädda, skrikig färg som syns, lagom varmt i vattnet och ganska snabbt hemtagande utav betet och spinnstopp på upp till 2-3 sekunder.
Fjärde kastet kommer det där sköna bestämda hugget från en bättre fisk. "Dunk" i spöet, mothugg, spöet bugar sig djup och en större gädda uppenbarar sig 6-7 meter från båten. Tack vare håv och hård press kan vi säkra fångsten som får ligga och chilla lite i håven :D
En av de stora

En slank rackare som sträcker sig ända till 115cm på måttbandet


Dock kan jag inte direkt säga att jag är imponerad av dess kondis, endast 9kg fördelat på 115cm.  Den kunde med andra ord med lätthet ha passerat den magiska 10 kilos gränsen som alla gäddfiskare drömmer om ;)


Lite fotosech innan release

Ypperligt bete! :D
Ett par timmar senare åkte vi hem och var mycket nöjda! Vilket avslut på den här säsongen!

söndag 18 september 2011

9.0kg 115cm storgädda! Vilken avslutning!

Kom hem efter ännu ett roligt fiske efter gädda, idag fick vi 23st. Har tagit bra med bilder som kommer upp imorgon kanske, nu är jag astrött men nöjd ;) Dock var det sista fisketuren den här säsongen men den var bra! Kommer att göra en liten gäddfiskefilm som ska heta nånting i stil med Maxfishings gäddfisketurer :) Filmen kommer att innehålla hugg drillning och massor med granna gäddor, bland annat gäddor på 116cm 116cm och 115 cm :)

lördag 17 september 2011

Gäddfisket som gick till historiens bästa!

Den 8 mars våren 2008 var dagen som räknas för min del som historiens absolut bästa gäddfiske någonsin och jag har hittills inte lyckas med att ta fler än 8st gäddor över 6kg under en dag eller att ta någon större gädda än 10,9kg även om jag varit nära ett par gånger...



söndag 11 september 2011

Gäddfiske vid norra Mörkö

Här kommer uppdateringen från Söndagens fiske vid Mörkö!


Yes! Här kommer i alla fall en liten "fångstrapport" från fisket igår. Det var mening att jag, farsan Adam skulle testa på fisket vid mörkö. Jag och Adam var på Sommars sista partaj under lördagkvällen och vart Adam tog vägen sen det visste jag inte riktigt, någonstans till söder tror jag det var i alla fall så det blev bara jag och farsan som stack ut på söndagen. Jag redigt trött och mådde lite sådär kan man säga men när klockan visade 8.00 på morgonen kunde inget hindra mig från att sticka ut och fiska. Efter lite ineffektiv tid på morgonen kom vi äntligen fram och kunde sjösätta båten. Vi började fiska halv tolv och första gäddan hugger på första stället men sedan är det sjukt trögt i typ 4 timmar då vi fått typ 4 gäddor.
Sen händer det något, vi ser hundratals löjor och gäddor som jagar den här och där. Vissa gäddor hoppar bokstavligen upp med hela sin kropp ovanför vattenytan. Häftigt! På samma kant en liten bit bort jerkar jag upp en gädda på 5,4kg 93cm samt en på ca 4kg och ett par på runt 3kg.Trots att fisket varit segt under dagen så har det blivit betydligt bättre, delvis på att vi har funnit ett mönster på var gäddorna står, flest hugg får vi över natevegetationen på 2-3 meters djup men även en del gäddor precis vid vasskanten. Vi byter ställe som visar sig vara helt grymt, ett tag har vi kontakter i var och varannat kast och under den sista timmen tar vi 15st gäddor, ingen grisgädda men flera på 3-4kg som jag även lyckades filma hela C&R sekvensen med hugg och allt.Halv åtta drar vi in när fisket är grymt, dock är det regnoväder som får oss att bli genomblöta.Dagen slutade med 25 gäddor, jag fick 17 och farsan 8 men så brukar det vara, haha  han var glad i alla fall.Nedan är bilderna på 5,4kilosen (överst) och sen en gädda på ca 4kg som gjorde ett riktigt fint luftsprång som delvis kom med 






En "återväxare" ;)

lördag 10 september 2011

Fiska vid mörkö (höstpremiär vid norra mörkö)

 Mitt senaste spinnerbait som jag tillverkade idag, tog typ en kvart och var väldigt lätt att göra :)
Ovan är storebror med en mörkö gädda från 2008. Nu tre år senare ska vi dit och testa igen, det är september och förhoppningsvis har vi chans att ta en storgädda. Adam hänger med och även farsan. Ikväll ska både jag och Adam till sommar som har avslutningsfest ikväll och det lär bli spårat eftersom alla ska dit verkar det som ;)
Men man får ju inte kröka för hårt nu dagen innan vi ska dra och firra, mina förväntingar är helt okej och det ska bli sjukt kul att testa lite gamla vatten. Antalet gäddor spelar inte så stor roll men om vi lyckas ta en feting så är jag nöjd, men det får vi se om v lyckas med. Rapporter kommer ;)

Big mama pike lure :-D

Tillverkade precis denna gäddkiller. Imorgon ska jag nöta i antingen mörkös eller furusunds skärgård i sikte på en grisgädda som jag ska helst ska fånga på mitt hemmabyggda spinnerbait.

torsdag 8 september 2011

onsdag 7 september 2011

Bildspel från två av de senaste fisketurerna

Klistrade ihop detta bildspel, det är faktiskt det första som jag någonsin har redigerat så kommentarer uppskattas om det var bra eller dåligt! ;)

söndag 4 september 2011

Dagens första storgädda

Matte drar igång rejält med en 8.6kilos 103cm. Gryyyymt. Jaag nöter på med mina egna spinnerbaits soom jag har fått ett par mindre gäddor på.

Hemma efter ett tolvtimmars söndagspass ute i skärgården. Är helt slut. Kommer därför bara skriva väldigt kortfattat. Fisket var överlag trögt förutom på morgonen och på kvällen. Till slut kom vi upp i ett trettiotal gäddor vilket absolut är helt okej med tanke på förutsättningarna. Förutom Mattes gädda på 8,6kg så var det bara smått även fast vi fiskade på alla de ställen där jag vet att det finns stora, där vi både har fått, tappat och haft stora efterföljare, trots det så vägrade alla stora gäddor förutom en enstaka att falla för frestelsen att ta en buster jerk i abborrefärgen som fiskades hem av Mats. Turgädda;) menmen det var tydligen ett grymt hugg och vi filmade lite av drillningen, håvningen och så vidare. Lite mer material som jag kan ha nytta av till eventuella framtida fiskefilmer som ni läsare självklart ska få ta del av :)
Angående spinnerbaitsen som jag fixade ihop häromdagen funkade helt okej, inget revolutionerande dock men de var helt klart värda jobbet. Jag kan ju ladda upp någon bild på dem om det finns något intresse för de är sjukt billiga att tillverka jämfört med till exempel en M/G spinnerbait som kostar ca 230kr som dessutom inte har särskiljt hög kvalitet.
Jag laddar upp ett litet filmklipp på den grymma gäddan från idag så det är måste att gå in här och kolla framöver! ;)